072206616 | 072206696

Javna nabava

R

Nabava je sastavni dio svakog EU projekta i to kako za robe i usluge, tako i za izvođenje radova.

Sukladno pravilima o nabavama na EU projektima, razlikujemo dvije grupe  korisnike EU projekata– obveznike primjene Zakona o javnoj nabavi i one koji su obvezni primjenjivati Pravila o provedbi postupaka nabava za neobveznike  Zakona o javnoj nabavi.

Europska praksa pokazuje da se gotovo 50 posto svih nepravilnosti vezanih uz korištenje EU fondova odnosi na pogreške u provedbi javne nabave, a drugih 50 posto na loše menadžiranje ugovorenim projektima.

R

S obzirom na specifična znanja i vještine potrebne  za provođenje uspješne nabave na EU projektima s kojima se korisnici bespovratnih sredstava iz ESI fondova ne susreću u uobičajenom svakodnevnom radu, savjetujemo Vas prilikom izrade plana nabave i pripadajuće dokumentacije, u provođenju postupka javne nabave, te u ocjenjivanju ponuda.

R

Cilj nam je na taj način izbjeći nevaljanosti u postupcima nabave koji u konačnici mogu dovesti do financijskih korekcija bespovratnih sredstava tj. neprihvatljivosti troškova čime se ugrožava cjelokupni projekt.

Neovisno o kategoriji korisnika (obveznici/neobaveznici Zakona o javnoj nabavi), pravila nabave koja se na njih odnose su podložna čestim promjenama. Kako biste u svako doba bili informirani o svim aktualnostima, slobodno nam se obratite s ciljem uspješnog  snalaženja u nabavnim pravilima.

Upit o uslugama i dostupnim poticajima

© OTP Savjetovanje